Hooajavälisel võistlusel tehtud isiklik rekord poolmaratonis ei olnud vormi vale ajastamine!

 Hei!
 Nädal hakkab mööduma sellest, kui sai Vändras Mispo talvemaratonil poolmaratoni isiklikku rekordit parandada natukene rohkem, kui oleks osanud oodata nii mina kui ka Viljar! Nagu juba pealkirjas mainisin, siis tegemist ei ole vormi vale ajastamisega! Tegelik põhjus on selles, et viimase poolmaratoni tegin juuni kuus palava ilmaga Narvas, kus sündis vaatamata palavale ilmale siiski minu endine isiklik rekord 1.20.33.  Vändras sündinud uus isiklik tippmark on 1.17.29. Fakt on see, et uus rekord pidigi tulema ning see, et see tuli suuremalt kui oleks osanud oodata on väga hea märk sellest, et minu järgmise hooaja ettevalmistus sujub hetkel oodatud graafikus! Varem lihtsalt ei tekkinud võimalust enda poolmaratoni seisu realiseerida. Mis mind ees ootab?
 Juba ülehomme teen kiirusetrenni mõttes kaasa meie klubi korraldatud 10km-se Jõgeva jõulujooksu, kus on eesmärk teha kümnes kilomeetris väikene rekordiparandus, kui ilm lubab! Suurt ajavõitu sealt oodata on palju, kuna oktoobris sai kümne kilomeetri latt korralikult üles ajada! Järgmisel hooajal võib kõikide heade asjade kokkulangemisel oodata suuremat hüpet, kui tänavu! Loodan Jõgeva jooksul lihtsalt hea enesetundega saavutada võimalikult hea tulemus, sest see võistlus jääb hetke seisuga ka selle aasta viimaseks! Aga tööd tuleb uue hooaja nimel kõvasti teha!
 Detsember, jaanuar ja veebruar on planeeritud mahukamad kuud. Võin väikese saladuskatte all öelda, et selliselt ei ole ma kunagi uueks hooajaks valmistunud. Kui kõik õnnestub ja motivatsiooni jagub, siis võib uuel hooajal natukene kõrgemal levelil joosta! Aga tark hinge tõmbab, siis kui rumal tormab! Ärge oodake meistrivõistluste medaleid ja tiitlivõistluste norme:) Oodake eneseületusi ning uusi isiklikke rekordeid! Elame üks aasta korraga, aga mõtleme suurelt ka edasi!
 Märts-aprill võtame mahtu alla, läheme üle intensiivsematele treeningutele ning esimeseks proovikiviks uuel hooajal saab minu esimene välismaraton Riias! Arvatavasti teen kaasa ka Vinni-Rakvere talvejooksusarja, mis on eeskätt ettevalmistuse osa, mitte rekordite püstitamise koht! Kuna Riia maraton toimub 15. mai, siis on veel küsimärgi all, kuidas talitan paar nädalat enne maratoni! Kui on vaja, siis pean loobuma ka kohalikust Paisjärve jooksust, aga see ei ole kindel. Jääb veel ikkagi võimalus, et saan kodus ka joosta! Muidugi tahaks kodus joosta, kuna eelmine aasta olin Kadrina paisjärve jooksul üpriski kehvas seisus. Olin äsja tulnud ultrajooksult ning mingist kiirusest ja teravusest juttu ei olnud. Lasin endal kodus selja prügiseks teha. Loodan, et saan ka heas seisus lahingusse astuda! Muidugi jooksu korraldamine 1. mail on vägagi egoistlik, arvestades seda, et 1. mai on jooksuinimestele kui traditsiooniline Viljandi järvejooksu püha, mis toimub tuleval aastal juba 87.ndat korda!!! Korraldajad võiksid natukenegi arvestada sellega, et paljud kohalikud jooksuinimesed tahaksid ka Viljandis joosta! Jah, võistluskalender on tänapäeval vägagi tihe, aga Viljandi järvejooks on vägagi suure tähendusega jooks!
 Riia maratoniks on täna veel vara ajalist eesmärki seada, kuid kindlasti rekordiüritus sealt tuleb! Täpsema plaani saab paika panna mõned nädalad enne võistlust, kui on selge, kuidas ettevalmistused sujunud on.
 Pärast Riia maratoni teen kaasa mõnel rahvajooksul kuni juuni lõpuni. Ka juulis kindlasti on mõni võistlus, kuid see jääb mahukamaks kuuks, kus tegeleme ettevalmistusega sügisesteks maratonideks!
 Just nimelt maratoniDEKS, kuna tänavu on sügisel plaanis kaks tugevat maratoni. Esimene on SEB Tallinna maratoni EMV ning seejärel novembris Valencia maraton, kus proovin ajaliselt hästi joosta!
 Muidugi on hea ja lihtne rääkida ilusatest tulemustest ja eesmärkidest. Võibolla paljud ei näe seda tööd, mis selle kõige nimel tuleb teha! Siinkohal ma tahaksingi olla eeskujuks või motivaatoriks neile, kes vahel ei taha välja liikuma minna, kuna ilm on pehmelt öeldes pask! Ausaltöeldes, jooksjatel on tänavu siiani ilmaga vedanud, rajakate peab, temperatuurid on soodsad. Muidugi vihm ja tuul kimbutavad meid hetkel päevast päeva. Uskuge mind, pärast trenni on teil ikka hea olla! Ja mida sitem on ilm, seda parem tunne on pärast treeningut- sai jälle tehtud! Mul on hetkel 6-9 trenni nädalas, valimata ilma! Ja ega see ilm nüüd nii õudne ka ei ole, lihtsalt natukene pime on see ümbruskond. Mida rohkem me pimedal ja raskel ajal tööd teeme, seda lihtsam on ilusal ja valgel ajal tulemusi realiseerida!
 Kui teil on eesmärgid, siis ärge unustage neid! Ärge unustage neid ka siis, kui õues ladistab vihma ning tuul tahab katuseid lennutada! Kevadel ilusa ilmaga tahab igaüks lammutada, aga kui ole mille pealt lammutada, siis on pettumus suur!

 Kandke ikka helkurit, tehke enda heaks!




Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!