Maratonieelsed lahingud ehk Paisjärv, Viljandi järv ja Vändra maantee!

    Hei!

Foto: Jalmar Vool
 Rääkisin teile, et järjekord läheb veidi lappama, aga ei taha päris kirjutamata ka lõppude lõpuks jätta, sest on millest rääkida! Maratonil sai enam vähem korralik tulemus tehtud, aga kuidas selleni asjad üldse sujusid? Kui palju andsid eelnevad võistlused enesekindlust? Kas oleks võinud midagi teistmoodi teha?

  Kõrvemaast olen ma juba kirjutanud ning nädal pärast seda toimuski Paisjärve jooks. Enesekindlust andis kõrvemaa jooks piisavalt, et tahta Paisjärvel medalit. Kui täiesti ausalt öelda, siis ma uskusin ka seda, et tänavu võib Mardiga võistelda. Eelnevatel aastatel on meie vahele terve kalender jäänud. Asi ei ole selles, et Mart kuidagi kehvemaks oleks jäänud, vaid see, et tema teeb triatloni, mitte ainult jooksmist ning mina olen võtnud vastu päris suured muutused! Kuna olen ka hakanud kiirusele rõhku panema, siis on see vägagi loomulik asjade käik, et kiirust ka vaikselt juurde tuleb, vastasel juhul ei oleks ju üldse mõtet! Ühesõnaga, minu esimene võit Paisjärve jooksul(5km) ajaga 16,50, mis on ka 5 sekundit kiirem eelmisest rajarekordist! Aga meil oli korralik lahing ning kumbki ei tahtnud lõpuni alla anda! Tänud Mardile hea jooksu eest ja palju jõudu triatloniradadele!

 Pikalt puhata ei saanudki pärast Paisjärve jooksu, kuna järgmisel päeval startisin Viljandi järvejooksul, kus küll jalad kergelt tunda andsid, aga sellele vaatamata tubli rekordiparandus sai tehtud! Ajaga 41,42, üldarvestuses 25. Võiks muidugi juba veelgi parem koht olla, aga liiga palju ei saa ka ühelt väikselt mehelt nii lühikese ajaga nõuda eksju!

 Pärast Viljandit oligi aeg teha enda viimane võistlus enne maratoni. Selleks valisime seekord Vändra maratoni 8km distantsi, kus jooksin ilma suure konkurentsita. Üks noormees pakkus südi vastupanu, aga tegi tänu sellele ka tempoga endale liiga ning lõpus kukkus tal tempo ikka alla ning ma sain rahulikult võidukalt finishisse kihutada! Vändras 8. km jooksu aeg oli 27,46, mis on ka n.ö uus rekord.

 Maratoni ettevalmistuse sai teha üpris piiri peal ning ega rohkem väga poleks jõudnud töö kõrvalt teha ka. Vahepeal isegi tundus, et kerge väsimus hakkab tekkima, aga see läks üle ning ajastus oli täitsa paras!

  Varsti juba uus postitus sellest, mis saab edasi! Etteruttavalt võib öelda, et ühel nädalal läheb võistlusgraafik eriti tihedaks!
  Hoidke silm peal!

 Cris

Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!