On asju, millest õppida! Kas elasin tiheda võistlusgraafikuga juuni alguse ilusti üle?

 Hei sõbrad!

  Enda eelmises postituses rääkisin NATO testist, kuid nüüd läheme jooksuvõistlustega edasi. Vaatame, mis mahtus siis 30. nda mai ja tänase 22. juuni vahele.
  5.ndal juunil osalesin esmakordselt Simuna-Laekvere rahvajooksul. 8. ndal juunil jooksin staadionil tänu Taavi vedamisele oma 3000m jooksu uue isikliku rekordi. 9.ndal juunil jooksime Palermos Maakonna jooksusuve esimese etapi 3km distantsil ning 11. juunil jooksin uue isikliku rekordi poolmaratonis. Kas seda kõike sai natukene paljuks?

 Kui paljud jooksid linnajooksu sarja etapil Raplas 10km, siis otsustasin seekord kodule lähemal joosta sama distantsi. Milleks minna Raplasse, kui saab ka Simunast Laekverre joosta? Kuna linnajooksu sarja ma kaasa ei tee, siis oli mõistlikum siinkandis joosta. Nii palju kui olen jõudnud kõrvalt kuulda-näha, siis Raplas murti palju isiklikke rekordeid. Simuna- Laekvere jooksul vast nii soosiv rada ei olnud, kui Raplas, aga sain ka mina 10 km jooksu tippmarki kärpida paariteist sekundi võrra ja nüüdseks on see aeg 34.33 . Üldarvestuses III koht ning vanuseklassis II koht. Olgem ausad, tahaksin juba kiiremaid aegu joosta, aga tuleb natukene kannatlikum olla. Samuti on hea meel, et vennalapsed  lastejooksudel rajale läksid ning mõlemad ka oma esimesed jooksumedalid kaela said;). Romanist ei ole mõtet rääkidagi, see mees on üldse juba uuest klassist. Vaatamata kõigele muudele toimetustele murrab jooksurajal oma tippmarke ikka korralikult. Me ei räägi siin sekunditest:) Simuna-Laekvere Rahvajooks 2016 on tehtud ja tänud korraldajatele. Väga mõnusa õhkkonnaga ja sujuva korraldusega väikese koha jooks kutsub ikka tagasi!

 Otsustasime treeneriga, et teeme kodused meistrivõistlused ikka kaasa ( i mean maakonna meistrivõistlused) . Muidu ei olegi mõtet varsti neid enam korraldada, kui oma jooksumehed ka kohale ei tule. Seetõttu jooksingi 8. ndal juunil Lääne-Virumaa meistrivõistlustel 3000 m. Sain ka sellel distantsil mõned sekundid kärpida ning uus latt on 9.42. Oleks muidugi võinud ju olla 9.30 nagu algselt Taaviga mõtlesime, et võiks mind nii vedada. Aga lõpus ikka kustusin natukene ära ja polnud veel selleks päris valmis. Tänud Taavile, meil oli täitsa mahe õhkkond enne starti. Sai isegi väikeseid tantsuliigutusi teha staadionil. Nii et, ehk kunagi tuleb ka võidutantsu? Seda kõike ilusat ja head jääb varjutama tõsiasi, et maakonnas ei ole enam jooksumehi ? Kui rahvajooksudele minnakse täis autodega, jääb vaata et puudugi, siis maakonna meistrivõistluste 3000m jooksu stardis oli kokku 4 jooksjat. nendest üks veteran. Mõnest alast ei saa üldse rääkida. Oleksin vabalt võinud end 400m jooksule kirja panna ja seal medali võtta, sest stardis oli vaid 1 noormees ja 3 veterani. Halloo? See ei ole tegelikult isegi naljakas mitte. Olen muidugi kuulnud vabandust, et ei teadnud et selline asi toimub. Jah tõesti, meistrivõistlusi ei reklaamita nii palju kui Ööjooksu, aga hoidke EKJL ja Marathon100 kalendritel silma peal. Rahvajookse ju ikka leiate otsida. Võtke end kokku nüüd!

 Kuna juba 9.ndal juunil toimus Maakonna jooksusuve I etapp, siis plaanisin seal joosta võimalikult väikese energiakuluga võiduka lõpuni. Ütleme nii, et egas mul väga rahulikult joosta ei lastud, Peeter ja Kristjan hingasid kuklasse ning pidin ikka pingutama, et mitte neid mööda lasta. 10.23 pole muidugi 3 km parimate päevade aeg, aga see ei olnud ka mingi eesmärk. Maakonna jooksusuvel oli juba selgelt rohkem jooksjaid stardis kui meistrivõistlustel.

 Võistlusgraafik läks päris tihedaks ning juba 11. ndal juunil olin stardis poolmaratoni Eesti meistrivõistlustel. Uus isiklik rekord 21,1 km jooksus on nüüd 1.16.26, aga see ei ole päris see, mille järgi Narva läksin. Võistluseelsel päeval soojendust tehes juba tundsin, kuidas on raske, jalad ei liigu hästi ning heast tundest oli asi päris kaugel. Lootsin, et laupäeva hommikul on seis parem. Ehk natuke oli, aga kindlasti mitte päris see, milline peaks enne poolmaratoni olema.
 Sõitsime Romani ja Meritiga kohale, taevast tuli korralikult vett alla ning egas ilm palju paremaks ei läinudki. Stardis oli päris vesine. Rääkimata muidugi võistluskeskusest, mis oli seekord korralikku porimülkasse püsti aetud.
 Soojendusjooksul oli natukene mõru tunne- tead, et tuleb poolmaratoni joosta, aga jalad ei taha üldse. Üritasin sellest üle olla. Jooksen nii kuidas jalad lubavad, ja kui enam ei jaksa, siis proovin natukene veel:) Vaatamata sellele, et ma mõtlesin juba 3.ndal kilomeetril, et ma ei taha ja ei suuda enam, suutsin ma ikkagi hoida enamvähem tempot ning tulin isikliku rekordiga lõpuni. Aga see rekord ei olnud selline, noh kuidas nüüd öelda. mõnusmagus võidurekord, vaid raskelt punnitatud finishisse jõudmine. See kogemus õpetas, tegi mind tugevamaks ning olen jälle teadlikum. Päevad pole vennad!  Hea meel teiste uute isiklike rekordite üle ning tore, et vaatamata ilmale, suutsid jooksjad ikka positiivset emotsiooni üleval hoida ja jooksupidu nautida! Toetama tulnud operaator Meritil muidugi kõige mõnusam olla ei olnud, enamus ajast tuli veeta autos ning suurt rõõmu esmakordsest Narva külastusest tunda ei saanudki. Aga me ju tuleme veel Narva, kui mitte varem, siis järgmisel aastal ikka...

 Siinkohal ongi paslik välja öelda, et nüüd oleme Meritiga teinud mõndadest võistlustest videokokkuvõtteid ning hakkan neid uues Youtube-i kanalis ka aegajalt avaldama! Nii, et kui kellegil on huvi näha, kuidas ma võistlustel toimetan, siis see on just teile. Ehk on midagi head kõrva taha panna ja meelde jätta!

 Esimene video on nüüd vaatamiseks siin .


 Plaanin kirjutada lähiajal ka Laulasmaa ultrajooksust 2016, mis karmide ilmaolude tõttu katkestati. Minu roll oli seekord teistele abiks olla!


 Ilusaid Jaane ja Võidupüha!

Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!