Räägin ausalt ära, mis vahepeal toimunud on! Head emotsioonid ja väikene üllatus ka!

 Hei sõbrad!

 Olen viimasel ajal olnud üpriski kehva kirjutaja. Ei saa kuidagi seda asja veerema, aga samas on palju millest rääkida. Eelmine nädal alustasin kirjutamist Iisaku 24 h jooksust ja staadionimaratonidest, kus olin kaasaelaja ( loe toetaja ) rollis, kuid ei tulnud sellest kirjutamisest ikka mitte midagi:) Nüüd vahepeal olen käinud ära Vändra poolmaratonil ning peas mõlguvad erinevad mõtted. Võiks isegi öelda, et segadus- ühelt poolt räägin üht, teisalt mõtlen/tahan teist! Kui sa loed selle teksti lõpuni, siis saad ka teada ühe väikese üllatuse, milleni viis mind puhas emotsioon ja tahan teha seda, mida hing ihkab!
 Väga tore oli taaskord olla rajaääres tunnistajaks mitmetele eneseületustele, sest see läheb mulle samuti palju korda! Üks asi on ise ennast ületada, aga näha kuidas ka teised seda teevad ning kui hea meel neil selle üle on- see on kõva motivatsioonilaks. PS! Ütlen ette ära, tuhat tänu Rene, le ja kogu korraldustiimile, kes selle laheda ürituse sujumise tagalaks on. Väga hästi korraldatud ja läbi viidud üritus! Väga hea eeltöö ja uurimine oli tehtud ning võistlus pakkus osalejatele parimat!
 Esiti tulin sinna jooksule Aivari ja Raili pärast ning nemad andsid mulle väga korralikult ka vastu emotsiooni! Aivari üleplatsimehe võit koos uue isikliku rekordiga ( ca 500 m jäi minu omast veel puudu, aga karjusin talle, et jooksku üle, sest siis pean rajale tagasi tulema:) ) pakkus ülimalt head tunnet! Raili tegi super jooksu ning ei jäänud palju puudu ka 24h läbi aegade naiste parimast tulemusest, mis kuulub hetkel tublile ultrajooksjale Heleenile. Kindlasti lähiajal ka need Eesti parimad tulemused lisa saavad!
 Samuti pakkusid head emotsiooni ning ei lasknud rajalt ära ka teised visad hinged! Kindlasti tuleb ära mainida meie isiklike rekordite maailmameistri Mardi, kes jahib hoolega 200 km piiri, kuid seekord veel piirdus järjekordse uue isikliku rekordiga!( 200 st on veel gramm puudu, aga see tuleb kindlasti ära)
 Ja siis meie uued ultratuuled, mis hoidsid mind samuti rajal ja und ei tekkinudki. PS! Olin rajal õhtul kella 23st kuni lõpuni ehk järgmise päeva kella 16 ni. Lihtsalt, ei saanud kuidagi puhkama minna- see oleks olnud suurim viga:)
 Minule varem tundmatud ja esimest korda ultramaitset tunda saanud Karmen ja Kaidi ( 153 km ja 150 km), suutsid tugevalt üllatada enda tugeva vaimu ja tahtmisega! Lihtsalt hea oli vaadata, kui tugevad võivad inimesed olla! Kaidi küll enda katkiste jalgadega pidi rajalt natukene enne lõppu maha tulema, aga ta tegi ikkagi oma elujooksu ära ning loodame teda veel ultraradadel näha! Temale oli palju toeks ka ultrajooksja Ragnar!
 Karmeni tegemised läksid samuti vägagi korda ning üritasin nõu ja jõuga teda toetada ja lõpuni saata, talle seejuures tutvustada natukene ultrajooksu põhimõtteid. Vaimult on Karmen väga tugev ning ka füüsiline põhi on hea, sest muidu nii palju ei oleks võimalik joosta:) Kuna pakkusin ka Karmenile rajal välja, et sellise tulemusega on EM i pilet ka olemas, siis nii me ka lõpuks otsustasime. Karmen sõidab oktoobris Prantsusmaale 24h jooksu Euroopa meistrivõistlustele. Minu panus Tema heaks on aidata tal planeerida treeningud ning aidata tal sõiduks kõik vajalikud asjad korda ja kokku saada!
 Siinkohal toon välja veelkord projekti, mille koos Karmeniga tegime, et võistlustele sõitmine oleks võimalik! Kõigil ei ole rahalised võimalused nii head, kuid sisu ja tahtmist on! Selliseid inimesi tuleb aidata! Kui tunned, et ka sinul on võimalus väikestviisi Karmenit sellel teekonnal aidata, siis link on siin:
http://stardipaik.ee/projektid/ultrasport/karmen-lepp-24-h-jooksu-euroopa-meistrivoistustele/

Sain sellest ultrajooksult tugeva emotsiooni ning tahan tänada kõiki, kes rajal olid ja mulle seda pakkusid!

Ise käisin laupäeval Vändras poolmaratoni jooksmas! Joeli korraldatud Vändra jooksud on samuti hinge pugenud ning igal võimalusel teen need ka ilusti kaasa! Lemmikdistantsik Vändras on mul poolmaraton, kuid olen olude sunnil pidanud ka 8 km jooksma, kuna enne kevadist maratoni oli poolmaraton natukene palju. Seekord leppisime treeneriga kokku, et kui on kohad selged ja pingutama ei pea, siis hoiame tagasi. Nii juhtuski- ei hakanud tugeva jooksja Yuriga kaasa minema, kuna ise tahaksin head jooksu teha Ööjooksu poolmaratonil. Seega lasin tal kohe minna ning ei hakanud üldse punnitama. Juba esimesel ringil oli selge ( 3 ringi oli kokku), et kolmas koht on kindlalt taga ning maksimumi endast kindlasti andma ei pea, ega ei olnud ka mõistlik. Seega siis tagasihoidliku ajaga 1.24 sain kindla teise koha ning võis sellega ka võistluse põhimõtteliselt kordaläinuks lugeda. Eks teinekord proovin Yurile ka natukene pinget pakkuda!



 Ja lõpetuseks väikene üllatus, mida lubasin! Kuna oleme Viljariga nõu pidanud ning jõudnud selgusele, et see sobib meie plaani ja ei põhjusta suuremaid kahjusid, siis olen stardis sellel aastal oktoobris 24h jooksu Euroopa meistrivõistlustel Prantsusmaal!

Mõistke või mõistke hukka! Kui olete toeks, siis olge toeks! Minu hing tahab seda jooksu hooaja lõpetuseks teha ja lasen ka sellel juhtuda!


Aitäh,
ja tehke ikka, enda heaks!

Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!