6 nädalat Riia maratonini- viimased lihvid!

 Hei Sõbrad!

 Kuna selle aasta algus on olnud väheke ebastabiilsem kui möödunud aasta algus, siis võivad esimesed võistlused mulle endalegi üllatusi pakkuda. Suhteliselt raske on sellise ettevalmistusega väga täpselt enda seisu hinnata, kuigi see on mul suhteliselt hästi varasemalt välja tulnud:) Kuid ma usun, et väikeste vahevõistlustega ja kuue nädalase korraliku tööga võib Riias 2.35 ära tulla küll. Lihtsalt nüüd tuleb õigeid samme astuda ning teha nii nagu treener ja mina arvan ja suudan!

 Hooaja avastardi teen arvatavasti Vallimäe karikal. Kuna see on suhteliselt kodujooks ja selle jooksu nimi juba kutsub mind jooksma. Jah, Vallimäe karikas ei ole Viljari karikajooks, aga vägev kokkusattumus on ikka. Seega, kui karikas, siis Vallimäe karikas! See on hea kontrolljooks pärast pikemat treeningperioodi, kus võistlusi on väga vähe.

 Teine start on loodetavasti Kõrvemaa kevadjooksu 16 km, kus eelmisel aastal tegin korraliku isikliku sellel jooksul. Kui jooksen selle üle, võin täiesti rahul olla ja see süstiks palju enesekindlust ka Riia jaoks. 16 km ajaga 57,24 oli kindel märk, et seis on hea ning kui tänavu olla peaaegu sama hea, siis on lootust end ilusti käima saada. Valmistumine on olnud teistsugune kui möödunud aastal ning siis ongi hea vaadata, kas on see aasta liiga vähe pingutatud või hoopis targemalt tehtud. Eks töö tahab oma aja ja energia ja eelmine aasta olid kõik muud tegurid ka teistsugused. Kaks täiesti erinevat aastat ja ootan huviga, mis tulemus Kõrvemaal mind saadab:)

 Kolmas start on muidugi isiklikult väga oluline, kodune Paisjärve jooksu 5 km. Loodan, et siis on samm juba hoogsam ja suudan konkurentsi pakkuda. On olnud sellel jooksul erinevaid seise. Enamusel neist olen kergelt pettunud olnud ja eelmise aasta õnnestumine andis palju juurde, et selle nimel uuesti tööd rabada! Ei hakka ennustama, Kõrvemaa annab mulle seisust hea pildi ja siis saab otsustada, mis tempoga peale minna:)

 Nädal enne maratoni teen traditsiooniliselt Vändra jooksu, aga nagu ka eelmisel aastal, jooksen enne
maratoni seal 8 km. Muidu on tavaks Vändras teha poolmaraton. Tee vähemalt pool, aga tee hästi;)

 Kevade hõngu on juba tunda ja jooksmine on palju lõbusam. Pime ja kole aeg on möödas ja nüüd tuleb puid alla panna! Nüüd tuleb pingutada ja ettevalmistusest viimast võtta, et päästa, mis päästa annab!

 Minge ja nautige seda ilusat aega! Kõik tärkab, linnud laulavad, rohi hakkab varsti rohetama ja kilomeetrid lähevad aina kiiremini!

 Olen natukene pettunud, et ise piisavalt ettevalmistusperioodil ei pingutanud ning oli asju, mis ei lasknud nii palju treenida kui eelmisel aastal, aga kui tulemused tulevad rahuldavad, siis on see kõik asja ette läinud! Tuleb elada elu, aga samas, kui on võimalusi, siis tuleb teha enda heaks ning liikuda enda eesmärkide suunas!


 Aitäh teile! Tänu teile, on mul palju rohkem motivatsiooni ja küll need rekordid ka alistuvad, kui mitte homme, siis ülehomme ikka!

 Teeme ikka enda ja teiste heaks!

 Ilusat kevadet ja vormi lihvimist!

Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!