Kuidas läks SEB Tallinna 21,1 km ja Rakvere rahvajooksu 10km- ja kuidas edasi?

Hei sõbrad!

 Viimati sai kirjutatud Ööjooksu suurest emotsioonist, sest tulemusest seal suurt rääkida ei olnud! Kuid sellest ajast peale on olnud edasiminek üpriski positiivne ja tundub, et suurest august, mis pärast 24h jooksu Iirimaal tekkis, olen ilusti välja ronimas. Tegin ise endale korraliku karuteene, osalemisega Vändras poolmaratonil. Ultrast oli möödas juba kuu aega, aga trennides oli suhteliselt suur väsimus veel sees ja Vändrasse minek ei olnud just kõige targem valik sellel hooajal. Eks ikka ise peab ära proovima ja vahel tuleb vigu ka teha, et nendest õppida! Pärast õppetundi ongi lood läinud aina paremaks, kuid siiski natukene hilja sain end korralikumalt liikuma. Sellessuhtes hilja, et hooaja lõpp paistab ja uusi rekordeid on hetkel veel keeruline joosta. Kui, siis oktoobri lõpus Haanja100-l saan enda senist 100km parimat tulemust alistada. Tartu maraton on küsimärgiga hetkel. Aga kuidas siis see teekond siiani kulgenud on?

 Pärast ööjooksu oli motivatsioon kõrgel, liigset väsimust ei tekkinud, kuid siiski suutsin seal kuskil ookeanis põlvekõõlust venitada ja see tegi uue nädala esimeses pooles natukene liiga ja olime sunnitud lisa puhkepäevi võtma. Saime sellest ilusti üle, puhkepäevad õigustasid end ning hiljem sai tavapäraselt treeningutega jätkata! Trennides läks kõik tõusvas joones, kuid SEB poolik oli ikka liiga lähedal, et selleks ajaks päris enda vormi saavutada! Jooksin poolmaratoni ajaga 1.18.35 ja sain tagasihoidliku 26.nda koha, eesmärk oli aeg alla 1.18. Seega, päris kohutav ei olnud. Lihtsalt, kiiremini oli võimatu joosta, tempo 3.45min/km oli vastuvõetav ja sellega oleks võinud edasigi joosta, aga järgmist käiku võtta ei olnud. Hooaja parim, kuid kaugel üldisest parimast! Selline oli minu poolmaraton, kuid minu jaoks oli see jooks väga eriline, kuna maratoni rajal olid mitmed minu tublid treenitavad! Kolm debütanti ja üks juba kogenum, pluss veel ühistreeningutest mõned jooksjad!

 Ma olin suhteliselt põnevil ja enda jooksu peale ei suutnudki väga mõelda. Polnud väga sellist tunnetki, et ise peab ka lahingusse minema! Kahjuks on ajakava selline, et enda õpilaste finisheid näha ei õnnestunud. Sain vaid enda jooksu ajal loota ja pöialt hoida, et nad kõik ilusti eesmärgipäraselt lõpuni tuleksid. Pärast enda finishit hakkasin hoolega enda hoolaealuseid otsima, et lõpuks teada saada, kuidas läks?

  Õpilased tegid väga head jooksud ja see emotsioon oli vägev! Ma ei teagi, kes nüüd rohkem rahul või õnnelik oli, kas mina või jooksjad ise, aga see oli võimas! See kauaoodatud hetk, milleks on pikalt ette valmistatud. Pikk töö ja teekond, vaid üks stardipauk ja 42,2 km. Eesmärgid olid kõigil paigas, kuid esimest maratoni läbinud jooksjad ei teadnud veel, mis neid tegelikult ees ootab!

 Esimesena lõpetas Kristiina, ajaga 3.43.08. Ei saa jätta nentimata fakti, et aasta tagasi, SEB poolmaratoni jooksis ta ajaga 2.13.52. Narva energiajooksul viis Kristiina enda poolmaratoni isikliku rekordi pea pool tundi ette poole, joostes aja 1.44.52. Järjepidev ja sihikindel treenimine on viinud väga suure edasiminekuni! Sellist õpilast on meeldiv treenida! Kohusetundlikus, sihikindlus ja motiveeritus, mis paneb vahel ennastki imestama! Loodan, et liigume ilusti edasi ning tänavune maratoni tulemus saab tulevikus korralikult ületatud! Õpilane, kes annab treenerile tohutult palju vastu!

 Teisena minu omadest tuli üle finishijoone Ülle, kes on teinud see hooaeg tublit tööd ja ületanud mitmeid rekordeid. Ajaga 3.56.20, mis tähistab samuti uut isikliku rekordit 2 minutiga! Üllega valmistume aga sellel hooajal Haanja100 alistamiseks, mis möödunud hooajal jäi napilt realiseerimata! Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis saab sellel aastal ka 100km kindlasti läbitud! Natukene on veel aega vormikõvera tippu Haanjaks ajastada. Usun, et paneme hooajale ilusa puntki!

 Kolmandana tuli üle joone Liis, kellega oli miinimumeesmärk 4h alistamine! Ajaga 3.57.32 sai eesmärk täidetud. Suurem eesmärk oli natukene kiiremini joosta, kuid maraton on maraton ja teatud probleemid kiiremini läbimist ei lubanud. Liis on väga palju pingutanud ja tööd teinud, et maraton edukalt läbida. See oli esimene kogemus ning usun, et tahtmise korral on see aeg tublisti ületatav! Võtta endale eesmärk maraton läbida on suur asi!  Me täitsime eesmärgi ning see ongi kõige tähtsam!

 Neljandana jõudis oma esimese maratoni finishisse vend Kewu! Ta on muidugi nii kõva mees, et ma väga pikemalt peatuma ei peaks! Ajaga 4.12.37. Eesmärk oli läbida! Teine eesmärk oli läbida 4-4.30 ga! Need eesmärgid said ilusti täidetud. Siinkohal muidugi tuleb tõdeda, et 4h alistamine on kindlasti jõukohane ja juba teeme plaane, et see järgmisel maratonil ka alistada!

 Aitäh, et andsite nii palju emotsiooni! Ma oleksin nagu ise maratoni rekordi jooksnud!

Kuldne trio enne maratoni!



 Pärast suurt jooksupidu jäi nädal aega, et joosta Rakvere rahvajooksul! Otsustasime treeneriga, et laupäeval toimunud Porkuni jooksu jätame ära, et ennetada liigset väsimuse teket. Proovime lühemate võistlustega vaikselt kiiruse üles saada. Arvasin, et olen suuteline jooksma 35-36 minutiga, kuid reaalsus oli täna 36.10 ( kella järgi). Punnisin, mis ma punnisin, üldarvestuses 7.koht (esimesena poodiumilt väljas) , maakonna meistrivõistluste arvestuses 4. ( esimesena poodiumilt väljas). Sellesosas olen ma muidugi osav! Tööjuures on mulle juba ammu valmis tehtud neljanda koha medal. Kui ma jälle esmaspäeval tööle lähen, siis ei pea töökaaslased enam küsima, et mitmendaks jäid, vaid saavad lihtsalt mulle medali üle anda:) Aga see on reaalsus ja hetkeseis! Täna oli meil Pätsi kohvikus neljandate kohtade afterparty- Erik sai enda vanuseklassis 4.nda koha, mina jäin maakonna meistrikate arvestuses neljandaks ning Rauno jäi üldarvestuses neljandaks:)  Suund on õige ja kiirus vaikselt tuleb! Hoiame kindlat sihti ja tugevat meelt, et jõuda enda parimatesse aegadesse!

 Järgmised lahingud on ees Aaspere-Haljala rahvajooksul juba tuleval kolmapäeval, 24.ndal teeme ettevõttega koos Tartu Rattamaratonil 40 km. Pärast seda natukene trenni ja 1. oktoobril Tapa rahvajooks ja 3.ndal maakonna meistrivõistlused 3 km jooksus!

 Maratoni osas on asjad lahtised ning hetkel ei teagi kas ja kus, enda sügisese maratoni teen. Eesmärk on Haanja100-l hea jooks teha ning hooajale tugev punkt panna! Positiivne on see, et hooaja lõpp läheb tõusvas joones ja see annab palju motivatsiooni uueks algavaks hooajaks! Siis tuleb juba uuesti enda rekordeid püüdma minna ning praeguse seisuga ei näe selles probleemi!

 Aitäh, HAKA Plast OÜ, Aqva Spa, Reinmaa & Partnerid advokaadibüroo! Aitäh, sõbrad ja tuttavad! Parimad jooksud on veel ees!


Osa meie õnnelikest lõpetajatest! 

Zepe ütles, et kui nii aeglaselt veel jooksed,
siis ei saa sa enda sokke kunagi tagasi! 
   


Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!